Monday, May 08, 2006

Närkes Kil - Garphyttan 3 - 2 (2006-05-06)

Så har seriepremiären avklarats och det mot ett tämligen vasst Garphyttan på Behrn Aréna. KSK tog dock snabbt ledningen med 2-0 under matchens första 20 minuter i två blixtrande anfall.

1-0 (David Eriksson, ass. Patrik Almqvist) kom till genom en fin chip av Putte som dalade perfekt över motståndarförsvaret ner framför Davids fötter och han kunde enkelt placera in bollen förbi den utrusande GIF-målvakten. GIF pressade dock på men hade svårt att ta vara på spelövertaget.

KSK kunde istället utnyttja situationen till att utöka till 2-0 (Daniel Björck , ass. David Eriksson). David fick bollen centralt och lade en perfekt passning ut på Björcks vänsterkant där han kunde löpa förbi sin bevakare och skjuta in 2:an högt via målvakten.

Ganska snart efter det svarade GIF med en reduceringsboll på kontring. Efter en knapp halvtimme decimerades Garphyttan efter visst parabel där Putte fick sig en snyting. Efter utvisningen dominerade KSK matchen och kanske borde vi avgjort där.
I den andra halvleken kom GIF ut med nytt mod och KSK's spel gick lite i lås. Garphyttan fick ganska bra press på oss och kunde utnyttja ett snabbt anfall till att kvittera till 2-2. Efter detta jämnades spelet ut och KSK försökte metodiskt bygga upp sitt spel igen. Vi etablerade spelet mer och mer på GIF's planhalva och till slut gav det resultat.

Med 5 minuter kvar vann vi en hörna och David slog den perfekt mot bortre krysset av målområdet. Där dök Tommy upp helt ren och kunde enkelt placera bollen i mål med pannan. 3-2 (Tommy Backlund, ass. David Eriksson) var kanske inte helt rättvist men inte desto mindre skönt. Garphyttan pressade fram ordentligt på slutet och hann med att missa två frilägen innan slutsignalen gick.