Friday, May 12, 2006

Nyckelby - Närkes Kil 3-2 (060512)

Säsongens andra match och första förlust debiterades borta i Nyckelby. En svängig match som slutade i hemmalagets favör.

KSK såg annars bra ut i inledningen av matchen. Vann mycket boll på mitten och kunde vid ömsom tillfällen utnyttja kanterna. Nyckelby tar dock ledningen genom en skruvad bredsida i gaveln som ställer Jimmy i målet. Men vi håller modet uppe och kan bara någon minut därefter skaffa en frispark i David-läge strax utanför Nyckelbys straffområde. David skruvar elegant in den intill vänstra stolpen.

I det läget tar vi över matchen än mer. Björck hinner med att missa ett friläge innan tvåan sitter efter en tilltrasslad situation i straffområdet där David kan utnyttja sina kvicka fötter. Efter detta håller vi bra kontroll på matchen resten av halvleken.

Det går inte lång tid i den andra halvleken innan vi börjar falla tillbaka för långt. Nyckelbys långbollar tillåts tas emot allt längre ner i banan och vi blir onödigt pressade. Vi har svårt att matcha deras huvudstarka spelare. Och vid ett inkast lyckas deras långa forward nå högst och snyggt nicka in bollen. I detta läge växer motståndarnas självförtroende än mer och vi hamnar i samma fälla som innan målet. Inte långt därefter får vi en straff emot oss när Lekblom fäller en instormande spelare från vänsterkanten. Straffen sätter de enkelt.

Vi måste poängtera att vi inte var utan chanser i andra halvlek. Innan deras ledningsmål har vi ett friläge och efter målet studsar en boll mitt framför fötterna på en av våra forwards via stolpen. Men bollen ville inte i nät. I den andra halvleken drabbas vi också av två utvisningar, Lekblom får sin andra varning liksom Daniel Molin. Det blir naturligtvis tungt att sätta press efter detta.

Matchen slutar 3-2 och det känns som en tung förlust efter alla fina chanser vi hade. Där har vi något att förbättra inför kommande matcher. Kanske träna lite avslut närmaste tiden?

En annan tråkighet att notera är även att John slog upp sin skada. Vi hoppas han tillfrisknar snart.