Friday, June 02, 2006

Närkes Kil - Hällefors 5-0 (2006-06-01)

Det måste sägas, denna match började inte i och med att domaren blåste igång matchen på torsdagskvällen. Denna match började långt tidigare.

I söndags samlades B-laget vid svampen i Örebro för avfärd till Axberg. Vi lyckas få ihop nio spelare plus en ledare (Lindgren). Katstrofalt är ordet. Naturligtvis orkade vi inte stå upp utan förlorade med 4-2. Dagen efter var det träning och alla verkade mer eller mindre uppgivna. Ingen geist, ingen koncentration, ingen vilja. Det är här matchen mot Hällefors börjar. Efter måndagens träning röt David ifrån. Med all rätt. Det dög helt enkelt inte. Vi har slitit med löpning och grusplaner, regnig b-plan och illa timade skador. Det är ju nu frukterna av detta skall skördas.

Torsdagens träning började med att vi rensade luften och lovade varandra att kämpa för klubben och för varandra. Träningen blev en strålande träning. Alla gjorde sitt bästa. Alla ville ta revansch på sig själva. Tvåmålsspelet i slutet av träningen prägldes av högt tempo och det small både här och där. Någonstans här beslutar sig också tränarna för att med 4-4-2 skapa den trygghet som laget saknat sista tiden.

Nu fanns egentligen bara en väg att gå och det var framåt. Domaren blåste igång matchen kl. 19:00 på torsdagkvällen och det kändes i hela den myggtyngda Kilsluften och i det dyblandade gräset att här var det fokus på uppgiften till etthundra procent. Klockan 19:00:08 kommer vårt första skott på mål. David hittar Björck ute på vänsterkanten direkt på avspark. Tyvärr får Björcken bollen en aning för långt ifrån sig och HAIFs målvakt kan norpa den framför fötterna. Vi fortsätter i ett furiöst tempo de första 10-15 minuterna. Utan resultat, men Hällefors är märkbart skärrade. De är ju serieledare och här kommer ett lag direkt från division 7 och läxar upp dem. På något sätt lyckas vi dominera spelet totalt och ändå spela expresslokssnabb kontringsfotboll. Vi rinner igenom gång på gång förbi deras backlinje och om inte linjedomaren hade varit så het med flaggan hade nog målchanserna varit fler. Vi lyckas bränna ett par riktigt heta frilägen och Sandberg har en nick på hörna som mycket väl kunnat resultera under matchen första tredjedel. Sedan kommer Micke Lindgren in.

Micke har haft en tung vår med skador och elände. Skulle inte förvåna mig om det varit både pest och kolera inblandade. Men Micke kommer in och är så sugen att klockorna stannar. Och han går rakt på mål. Det är så vi får 1-0. Peter Åberg hittar med en fantastisk genomskärare den framrusande Micke. Med en iskall bredsida rullar han in bollen helt ren med målvakten. Rättvisare mål får man nog leta efter.

Halvleken slutar 1-0, och det är i riktigt stor underkant.

I den andra halvleken kommer utdelningen på första halvlekens övertag. Vi fortsätter att fullkomligt springa sönder Hällefors med vältimade pass och löpningar. De kunde helt enkelt inte hänga med i våra snabba spelares tempo. Och målen rullar in ett efter ett. 2-0 av David därMicke Lindgren står för smörpasset. Sedan trollar Micke in 3-0 med sin patenterade suldragning (ja denna gång fungerade den) som förvisar hela HAIFS försvarslinje upp på läktaren (om det skulle funnits någon). Daniel Björck får också ett friläge framspelad av David och sätter den. 5-0 på hörna där Patrik Sandberg får fullträff på volley. Defilering!

I slutet av matchen stänger vi till, låser och kastar nyckeln (kliché?). Visst hade Hällefors några chanser men när inte försvaret hindrar dem hade vi Kim Forman som avvärjde med perfekt avvägda utrusningar och reflexräddningar. Och inläggen dominerade han totalt.

Närkes Kil - Hällefors 5-0

1-0 Mikael lindgren
2-0 David Eriksson
3-0 Mikael Lindgren
4-0 Daniel Björck
5-0 Patrik Sandberg

Truppen:

Kim Forsman

Tommy Backlund
Marcus Bergman
Patrik Sandberg
Peter Åberg

Anders Rehnvall
Olle Ekwall
David Eriksson
Daniel Björck

Patrik Almqvist
Daniel Molin

- - - - -

Mikael Lindgren (in i första)
Joakim Åberg (in i andra)
Niklas Lekblom (in i andra)

Ledare:
Per Lindgren
Tomas Runnquist
Per Forsman

Vi tackar dessutom den fantastiska och trogna publiken.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home